Vučić: Mi u NATO nećemo

Ministar odbrane Aleksandar Vučić je precizirao:

Mi nećemo biti članica nijednog vojnog saveza", rekao je Vučić tokom obilaska Generalštaba.

"Politika naše zemlje je potpuno jasna, i ni ja niti bilo ko drugi nema pravo da je menja. Imamo Ustav, imamo skupštinsku deklaraciju. Republika Srbija je članica Partnerstva mir i naša vojska i odbrambene snage nastaviće saradnju u okviru tog partnerstva, ali mi nećemo biti članica nijednog vojnog saveza", rekao je Vučić tokom obilaska Generalštaba.

On je rekao da razgovarao sa predstavnicima američke vojske, kao i da će se tokom dana sastati sa ruskim vojnim predstavnicima, a najavio je i da će u narednom periodu razgovarati i sa predstavnicima svih drugih zemlja sa kojima Srbija ima vojnu saradnju, prenose agencije.

Diković ostaje

Prema njegovim rečima, u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane biće određenih kadrovskih promena ali su on i predsednik Srbije Tomislav Nikolić zadovoljni načinom na koji posao obavlja načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

Vučić je objasnio da neće žuriti sa kadrovskim promenama jer prvo želi da se upozna sa situacijom i ljudima. Određenih izmena će ipak biti, ali bez nametanja kadrovskih rešenja, rekao je ministar vojni u ime svoje i ime predsednika Nikolića.

Aeromiting za 100 godina srpske avijacije

Vučić je povodom obeležavanja 100 godina srpske avijacije, najavio da će 2. septembra u Batajnici biti održan najveći međunarodni aeromiting u Evropi ove godine.

Na mitingu će biti promovisan i novi školski avion Lasta, dodao je.

On je kazao da će kao ministar odbrane nastojati da poboljša odbrambene kapacitete Vojske Srbije, kao i socijalni položaj njenih pripadnika.

Pogledajte još