Udovičić: Mora da se popravi igra u odbrani

"Loše smo počeli, pa onda bolje igrali. Moramo da ispravimo mnoge stvari u odbrani: primali smo lake golove, jer će nas ozbiljniji rivali kazniti", rekao je Udovičić posle utakmice u Londonu.

Srbija će u trećem kolu Grupe B igrati protiv Crne Gore, u četvrtak u 15.10, a Udovičić je ocenio da ta utakmica nije bitnija od preostale dve sa SAD i Rumunijom.

"Meč sa Crnom Gorom je bitan, ali ništa bitniji od onih protiv SAD ili Rumuna. Sve opcije su u igri, raspored je takav da se ništa neće promeniti posle te utakmice. Najvažnije je četvrtfinale. S kim god tu da igramo bićemo favoriti i od toga ne možemo pobeći"
, kazao je selektor srpksih vaterpolista.

Utakmici je, pored velikog broja navijača, prisustvovao i princ Vilijam, a selektor Srbije je istakao da mu je drago zbog toga jer to znači da je vaterpolo bitan sport Britancima.

"Nismo znali da je princ Vilijam bio na utakmici, ali mi je drago što jeste, jer to znači da je vaterpolo bitan Britancima. Ako mene pitate, uvek sam za to da se sport razvija pre u Engleskoj nego u Tunisu, bez ikakve uvrede. Za to su, naravno, potrebna finansijska ulaganja", istakao je Udovičić.

Kapiten reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je da je njegova ekipa, posle grešaka na startu, dominirala u drugom delu meča.

"Bilo je mnogo grešaka na startu, ali smo u drugom delu uspostavili kontrolu, vratili se u sistem i dominirali. Bitno je da smo vratili ritam iz prvog meča protiv Mađara. Utakmica sa Crnom Gorom rešava mnoge dileme i nadam se da ćemo je odigrati agresivno",
rekao je Vanja Udovičić.

Stefan Mitrović je kazao da ohrabruje ritam u drugom delu utakmice.

"Znali smo kakav je Britanija protivnik, ali ipak nismo bili skoncentrisani. Ohrabruje ritam u drugom delu meča i odbrana. U dobrom trenutku je došao ovaj meč jer smo imali aktivan odmor pred sledeći duel koji će biti intenzivan u fizičkom smislu i sigurno do kraja neizvestan"
, kazao je Mitrović.

Beta

Pogledajte još