Da popričamo po jednu?

Ispijanje alkohola je najčešći način opuštanja u društvu, zato što kada umereno pijete to vas podstiče na emotivniji prostup drugima i na otvoreniju komunikaciju, potvrdila je sudija koja je obavljena u Univerzitetu Pittsburgh. Otkireveno je je takođe da alkohol deluje na tako što umanjuje negativne osećaje prema drugima, zbog čega nam okolina postaje mnogo simpatičnija, što ga čini ultimativnim načinom povezivanja i uklapanja u društvo, piše Health24.com.

Autor Studije, profesor psihologije Michael Sayette i njegov tim su nasumično  podelili 720 ljudi,  u grupe od troje. Kako se ispitanici nisu od ranije poznavali, merili su uticaj alkohola na njihovo upoznavanje. Dok su jednima dali da piju alkohol, drugi deo grupa pio je placebo alkohola, dok su treći pili nealkoholno piće.

Oni koji su pili alhokol smešili su se mnogo češće, pojedinci su bili pričljivi, pa je i komunikacija bila dinamična. Ljudi koji u svojim grupama nisu pili alkohol bili su mnogo uzdržaniji, otkrili su psiholozi.

Nakon eksperimenta, ispitanici koji su pili alkohol imali su mnogo pozitivnije utiske o članovima svoje grupe, objasnio je Sayette.

Izvor:24sata.hr

Pogledajte još