Stjepanović: Glavni cilj je i dalje Rio

"Vreme nije bilo baš kao što sam hteo, ali dao sam sve od sebe. Baš sam izašao brzo u prvih 150 metara, ali posle nisam uspeo da vratim... osim toga, šesto mesto na Olimpijadi nije loše, pogotovo kada se zna da je peti bio za stotinku ispred mene", rekao je Stjepanović novinarima pošto je 200 metara delfin isplivao za minut, 55 sekundi i sedam stotinki.

"Morao sam tako da plivam ako sam hteo da imam šansu da osvojim medalju, morao sam da krenem brže", dodao je on.

Stjepanović za nedelju dana puni 19 godina, a danas je u finalu plivao sa pravim legendama, Majklom Felpsom, Čedom Le Kloom ili Takešijem Macudom.

"Teško je kada znaš da plivaš protiv nekoga ko je osvojio osam zlatnih medalja na prošlim Igrama. Dao sam sve od sebe i mislio sam samo na svoju trku. Šteta što nisam imao bolje vreme, ali to je plivanje... Ovo mi je sasvim dobra motivacija za dalje. Za četiri godine je Rio, koji mi je uvek bio osnovni cilj, a ne London. Ovde sam samo hteo polufinale, a dobio sam i finale i šesto mesto. Dakle, zadovoljan sam", rekao je Stjepanović.

Južnoafrikanac Le Klo je pobedio sa vremenom od 1:52,06.

"Konkurencija je bila jaka, 200 delfin ima možda najtežu. Sjajno je isplivao Le Klo, stvarno nisam očekivao da će ići ispod 1:53, to je totalno ludo i drago mi je da je pobedio", rekao je Stjepanović.

Felps je i dalje najveća plivačka zvezda današnjice, a plivalište je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta i bučno se navijalo.

"Čuo sam publiku, bila je potpuno luda poslednjih 50 metara, sve se čulo. Naravno, nisu meni skandirali, ali opet... Ti ljudi koji su išli ispod 1:53 “ to je vrlo, vrlo brzo i za mene u ovom trenutku nije dostižno"
, kazao je popularni Velja.

Novinari su primetili da se Felps i Macuda povlače, tako da je u stvari Stjepanović četvrti na 200 delfin, na šta se taj mladi žitelj Dubaija samo nasmejao. On je kazao i da će do kraja boravka u Londonu gledati samo plivače.

"Neću baš imati vremena da pratim druge sportove. Gledaću, naravno, plivače. Dakle, Nađu (Higl), Minju (Miroslavu Najdanovski), (Ivana) Lenđera i Čavketa (Milorad Čavić). Putujem u Srbiju 5. i neću imati vremena",
rekao je Stjepanović.

Na novinarsko pitanje kako će da proslavi uspeh, kao iz topa odgovorio je: "Mekdonalds!"

"Nisam dugo vremena jeo takvu hranu, ali sada ću imati dve i po nedelje raspusta u kojima neću trenirati i potpuno ću se opustiti. Idem u Srbiju da se vidim sa porodicom sa kojom se nisam video dve godine.., to će mi biti proslava", rekao je Stjepanović.

Beta

Pogledajte još