Prva TV stanica koju vode potpuno zabradjene žene

KAIRO, 1. avgusta 2012. (Beta) - U Egiptu je počela da radi prva TV stanica na kojoj isključivo rade zabradjene žene - sa velom preko celog lica, tako da im se vide samo oči, javlja američki Si-En-En (CNN).

TV kanal Marija, prvi te vrste u svetu, startovao je na muslimanski sveti mesec Ramazan, a dok ne nadje dovoljno sredstava za samostalno delovanje, gostovaće po četiri sata dnevno na privatnom kanalu Al-Oma, koji se može gledati na celom Bliskom istoku.

Kompletan personal volontira i obavezno nosi nikab, tamnu tkaninu koja pokriva celo lice.

Na snimku koji je postavljen na CNN-ovom sajtu mogu se videti potpuno zabradjene žene kako čitaju vesti i upravljaju TV kamerama. Svaka od njih je skroz u crnom i nosi kožne rukavice. Vide im se samo oči.

Zanatu ih povremeno uči direktor Al-Ome, Islam Abdalah, koji se može videti na snimku kako savetuje jednu zabradjenu volonterku TV Marije u vezi sa korišćenjem TV kamere.

Program TV Marije se emituje iz jednog stana u istočnom Kairu, koji takodje koristi osoblje Al-Ome. Muškarci povremeno pomažu ženama da pomeraju obojene drvene panele i obavljaju druge tehničke zadatke.

Pogledajte još