Znaš li gde se nalazi vagina?

Tačna lokacija
Zapanjujuće, ali neke žene ne znaju gde se tačno vagina nalazi, već misle da se taj pojam vezuje za sve delove ispod struka i između nogu. Delovi tela koji se nalaze uz vaginu su stidnica (male i velike stidne usne, klitoris i velike i male žlezde. Vagina je prolaz između stidnice i donjeg dela materice.

Nisu sve iste
Iako svaka žena ima iste delove tela, oni intimni ipak nisu sasvim jednaki kod svake dame. Vagine sa unutrašnje strane obično izgledaju isto, ali male i velike usne mogu biti različite veličine, čak i boje.

Osetljivost
Ako niste znali, vagina nije baš toliko osetljiva. Pravi primer za to je porođaj, kada se za prolazak deteta vagina širi sedam do deset centimetara. Dakle, iako sa njom treba postupati nežno i brižno, ona je čvrst i snažan deo tela.

Treba joj fitnes, kao i ostalim mišićima
Ako redovno vežbate i pazite na zdravlje, vodite računa i o njoj. Vežbanje pubokoksigealnog mišića pomaže čvrstoći. Često se za vežbu ovog mišića spominju takozvane Kegelove vježbe kojima se taj mišić steže pa opušta.

Unutrašnji izgled
Jeste li znali da je unutrašnjost vagine ima sitne falte, poput onih na klasičnim zavesama? Kada dolazi do penetracije nabori se izglađaju i šire.

Pogledajte još