Đoković: Uspeo sam da preuzmem kontrolu

"On (Hjuit) je protiv mene odigrao najbolji njegov meč u poslednjih par godina i bio je bolji u prvoj polovini. Pokušavao sam da promenim taktiku, budem agresivniji i preuzmem kontrolu, što sam i uspeo u vaznim trenucima", rekao je Đoković posle pobede nad Australijancem sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:1).

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge, za koga je kazao da je najjači na travi.

"Poslednja dva meča sam igrao protiv dva bivša broja jedan, a sad ide Conga, sa kojim sam više puta igrao u polufinalu. Ovo je njegova podloga, pobeđivao je (Rodžera) Federera. Moram da se skoncentrišem i usredsredim se na taktiku. Još ne razmišljam o finalu jer to ne bi bilo dobro za mene, poremetilo bi mi koncentraciju", kazao je on.

Đoković je istakao da bi voleo da svaki meč odigra kao u drugom kolu kada je ubedljivo pobedio Amerikanca Endija Rodika sa 6:2, 6:1, ali da to nije moguće.

"Svaki dan je drugačiji, ne može da se kopira prethodni. To je sasvim normalno, iako želim da pružim maksimum i svaki meč odigram kao protiv Rodika. To nekad nije moguće, zavisi i od protivnika. Oscilacije su normalne, samo je važno pronaći pravu taktiku i preokrenuti meč", istakao je Đoković.

Srpski olimpijac je kazao da ima polovičan osećaj da je na Olimpijskim igrama, pošto je smešten na Vimbldonu, a ne u Selu sa ostalim sportistima.

"Privilegija je biti predstavnik svoje zemlje na Igrama, ali je nekako polovičan osećaj da sam na Olimpijadi, jer smo na Vimbldonu mnogo udaljeni od Olimpijskog sela. Žao nam je što smo daleko od centra zbigvanja i bilo bi lepo da možemo da uživo pogledamo nastupe naših sportista, ali je to sada nemoguće jer se borimo za medalju", kazao je drugi teniser sveta.

"Drago mi je što vlada fenomenalna familijarna atmosfera među srpskim sportistima i nadam se da ćemo moći da donesemo što više medalja", dodao je on.

Na pitanje novinara da prognozira ishod fudbalske utakmice između Crvene zvezde i kiparske Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, Đoković je rekao da "nema prognoza kada Zvezda igra, uvek je samo pobeda u opticaju".

Beta

Pogledajte još