Stigli novi parlamentarci: Predstavnici naroda Modelsica Nevena i Ivan Bauer

Republička izborna komisija (RIK) konstatovala je pre tri dana prestanak mandata 15 poslanika zbog odlaska na druge funkcije, a među njima su Bojan Pajtić, Ružica Pavlović Đinđić iz DS, lideri SPS i SNS Ivica Dačih i Aleksandar Vučić, a upražnjena mesta popunila je poslanicima koji su bili naredni na listama tih stranaka i koalicija.

Zajedno sa kolegama parlamentarcima, pod budnim okom kamera koji su pratili svaki pokret njihovih usana, sledeće reči su izgovorili i Nevena "Modelsica" Adžemović ispred SNS i Ivan Bauer ispred SDP: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi".

Zbog preuzimanaja funkcija u izvršnoj vlasti, nespojivih sa poslaničkom, RIK je konstatovao prestanak mandata i lideru NS Velimiru Iliću, šefu PUPS-a Jovanu Krkobabiću, socijalistima Žarku Obradoviću, Milutinu Mrkonjiću, Slavici Đukić Dejanović, predsedniku i članovima URS-a Mlađanu Dinkiću, Suzani Grubješić i Verici Kalanović, kao i lideru SDPS-a Rasimu Ljajiću.

Mandat je prestao i funkcionerima SNS Zorani Milanović i Goranu Kneževiću. Upražnjena mesta, odlukom RIK-a, popunili su sa liste "Izbor za bolji život" Branka Karavidić, Siniša Lazić i Ivan Bauer, sa liste SPS-PUPS-JS Snežana Bogosavljević Bošković, Slavoljub Vlajković, Zoran Radovanović, Borislav Kovačević i Bojana Krkić.

Sa liste URS-a posalnički mandat su dobili Miroslav Čučković, Ana Novković i Vladimir Ilić, dok su redove naprednjaka popunili Nevena Adžemović, Pavle Markov, Jasmina Obradović i Ninoslav Girić.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još