Tabaković: novinari zauzeli restoran, Krkobabić: da im damo prednost

Od svih muka ove zemlje, izgleda je najveća ona - što da novinari jedu u skupštinskom restoranu. A nije to ni prvi put.

Predsednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Jorgovanka Tabaković danas se, između ostalog, osvrnula na celodnevni rad i ishranu narodnih poslanika, pa je primetila da oni često u restoran ne mogu da uđu od gostiju i novinara.

Zanimljivo da za sve ove godine Jorgovanka Tabaković nije primetila da bar isto toliko, ako ne i više sati od poslanika u skupštini provedu i rade novinari.

Za izjave političara, kao i za njihove odluke, javnost ne bi ništa znala, da o tome ne izveštavaju baš novinari. I dan i noć.

Evo šta je rekla Jorgovanka Tabaković:

"U skupštinski restoran često nema gde da se sedne od gostiju i novinara".

(old_image)

Milan Krkobabić: "Treba dati prednost novinarima"

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić uključio se u debatu ocenom da poslanici i treba da daju prednost novinarima, jer su bolje plaćeni.

Krkobabić:

"Prema mojim saznanjima, puno novinara nema baš tako sjajne plate, uslove poslovanja, niti beneficirani radni staž. A poslanici su isuviše dobro plaćeni, ako pogledate današnje uslove, i mogu i pod komercijalnim uslovima da podmiruju svoje potrebe", rekao je Krkobabić novinarima u Skupštini Srbije.

"Tako da, ako i postoje neke male privilegije, moramo da ih podelimo svi. Teret ovih zbivanja ne možemo da podnesemo na isti način, ali poslanici to mogu sigurno", zaključio je Krkobabić.

Opasku predsednice Tabaković "da u skupštinskom restoranu često nema mesta od gostiju i novinara" poslanik LDP Bojan Đurić iskoristio je da prebaci Tabakovićevoj odsustvo razumevanja za novinare.

"Ako neko treba da se žrtvuje i sačeka na obrok u skupštinskom restoranu, to su političari. Lično nikad nisam imao ambiciju da postanem poslanik da bih mogao da jedem u skupštinskom restoranu i mislim da je to potpuno sumanuta ambicija", dodao je Đurić.

"Novinari u parlamentu rade u vrlo teškim uslovima, a političari od njih očekuju da im uvek budu na usluzi za snimanje i davanje izjava", primetio je Đurić.

Pogledajte još