Zvezda bez golova sa Omonijom

Revanš meč igraće se idućeg četvrtka u Nikoziji.

Crveno-beli su pokazali sigurniju igru nego u prethodnom meču s beloruskom Naftanom kada je bilo 3:3, ali im je nedostajala završnica, dok se čini da su Kiprani u Beograd došli s ciljem da ne prime gol, pa su se veći deo meča branili.

Prvu šansu u utakmici imali su, ipak, gosti kada je u 5. minutu Andre dos Santos sjajno primio loptu grudima posle centaršuta Nuna, ali je Srđan Mijailović uklizavanjem blokirao njegov udarac sa pet metara.

Odličnu priliku za Zvezdu imao je Luka Milunović u 28. minutu, međutim, delovalo je kao da nije očekivao da će lopta doći do njega posle centaršuta Marka Vešovića s desne strane, pa je nespretno reagovao i bez opasnosti po gol Omonije.

Dva minuta ranije Nikola Maksimović je šutirao iz prve s oko 10 metara, ali je lopta otišla preko gola. Prethodno je Darko Lazović centrirao iz kornera.

U 36. minutu Milunović je ponovo pokušao da savlada golmana, Džonija Leonija, ali je iz peterca šutirao glavom preko gola.

Kiprani su drugu priliku imali tek u 44. minutu, kada je posle greške u odbrani Zvezde Dimitris Hristofi došao do lopte i šutirao iskosa s oko 17 metara. Golman crveno-belih Bojan Bajković je uspešno reagovao i uhvatio loptu koja je išla po zemlji.

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila da ima veći posed lopte i napada, ali ekipa trenera Roberta Prosinečkog nije uspela da ugrozi gol gostiju. Najbliži tome crveno-beli su bili u 80. minutu kada je
šutirao Luka Milivojević posle centaršuta iz kornera. Jedan od igrača Omonije izblokirao je njegov šut, a domaći fudbaleri potom su protestovali kod sudije, tražeći penal zbog navodnog igranja rukom.

Igrači Omonije nekoliko puta su pokušali da organizuju kontranapad, međutim, nijednom u drugom delu nisu šutirali ka golu domaćina.

U poslednjim trenucima utakmice zbog drugog žutog kartona isključen je Zvezdin igrač sredine terena Marko Vešović. On neće moći da igra u revanšu za nedelju dana.

Ako prođu Kiprane, Beograđani će imati još jednog rivala do plasmana u grupnu fazu Lige Evropa.

Beta

Pogledajte još