Prosinečki: Nismo igrali jalovo

Strateg beogradskog kluba Robert Prosinečki kazao je da je zadovoljan igrom svog tima u utakmici koja je završena bez golova.

"Mislim da je Zvezda odigrala baš dobru utakmicu, da smo bili motivisani i dobro trčali. Imali smo veći posed lopte, dominirali smo... Zatvorili smo kontranapade Omonije i imali nekoliko šansi iz kojih smo mogli da damo gol. Pokazali smo da možemo da damo gol i da će sve biti otvoreno na Kipru", rekao je Prosinečki novinarima posle utakmice.

Trener Omonije Neofitos Larkon istakao je da u revanšu idućeg četvrtka očekuje pobedu svog tima.

"Sa ovim rezultatom je sve ostalo otvoreno pred revanš. Sada se okrećemo utakmici na našem stadionu i verujemo da ćemo proći dalje. U prvom poluvremenu nismo bili dobri kao u drugom, kada smo uspevali da sačuvamo loptu u svom posedu", rekao je Larkon.

"Zvezda je dobar tim koji izuzetno koristi otvoren prostor. Mi smo večeras uspeli da ih onemogućimo u tome", dodao je on.

Na konstataciju novinara da je Zvezda večeras igrala jalovo, Prosinečki je rekao da se ne slaže s tom ocenom.

"Mislim da nismo igrali jalovo, već je bilo jako teško probiti odbranu rivala koji je došao da se brani. Stalno su imali blok od sedam iskusnih igrača iza lopte i to nije lako proći... Videćemo šta će biti u revanšu kada oni budu morali da napadnu. Ja sam optimista", rekao je Prosinečki.

On je dodao da je zadovoljan debitantskim nastupom odbrambenog igrača Milana Jovanovića, kao i igrama Marka Vešovića i Srđana Mijailovića koji takođe nisu bili u startnoj postavi u utakmicama 2. kola sa beloruskim Naftanom.

"Zadovoljan sam nastupom sve trojice, jedino što je Vešović u finišu napravio glupost i dobio drugi žuti karton, pa sada ne mogu da računam na njega u revanšu"
, kazao je trener crveno-belih.

Beta

Pogledajte još