Sukob Partizana i „Pionira”

Pošto je preksinoć smanjeno grejanje „crno-belim” košarkašima, predsednik kluba Predrag Danilović optužio direktora SRC „Tašmajdan” Milana Petrovića i zatražio da grad reši problem dug osam godina.

Košarkaši Partizana su preksinoć u dvorani „Pionir” ponovo trenirali na temperaturi ispod 15 stepeni. Pitanje uslova u kojima rade tako je opet otvoreno, uprkos tome što je nedavno, posle sastanka sa predstavnicima gradskih vlasti i Sportsko rekreativnog centra Tašmajdan, u okviru kojeg je hala kojoj Partizan i Zvezda duguju novac, saopšteno da će problemi biti rešeni. U Partizanu kažu da je „zaleđivanje” naredio Milan Petrović, direktor SRC „Tašmajdan”. Juče se, preko Partizanovog „sajta”, oglasio Predrag Danilović, predsednik kluba „sa željom da javnost i navijači budu potpuno obavešteni o novom klipu koji se stavlja u točkove Partizana”.
„Petrović je najnovijim potezom pokazao da nema apsolutno nikakvo poštovanje prema Partizanu, njegovoj tradiciji, kao i aktuelnim uspesima. Ovaj sukob nikome nije u interesu, ali posle ovakvog poteza "Tašmajdana", do njega je moralo doći. Plašim se da ne bude gore u narednom periodu”, kaže Danilović.
Prvi čovek „crno-belih” tvrdi da sastanak sa gradskim funkcionerima nije doneo ništa konkretno.

„Grad je uplatio 3,5 miliona dinara, čime su pokriveni troškovi termina za novembar, decembar i januar. Na ime nagrade za plasman u Top 16 Evrolige od grada nam sledi pet miliona dinara, što nije zanemarljiva suma, ali ni ona koja nam rešava sve probleme. Deo te sume bio je namenjen 'Pioniru'. Mislim da Milan Petrović, nažalost veliki navijač Partizana, to namerno radi”.

Iz Partizana su saopštili cene korišćenja hale, napominjući da su drastično povećane. Iznajmljivanje za jednu utakmicu je 140 hiljada dinara, a sat treninga skoro 12 hiljada dinara. Prostor za reklame godišnje košta 35.000 evra.

„Plaćamo i pres centar koji su oni iznajmili, kao i struju, vodu, ozvučenje, obezbeđenje. Zaračunava se puna cena i zimi kad grejanja nema i leti kad je klimatizacija isključena. Pošto znaju da ne možemo da igramo u Hali sportova to zloupotrebljavaju. Imam puno razumevanje za "Tašmajdan" kao gradsko preduzeće sa poteškoćama, ali oni nemaju razumevanja za situaciju u zemlji, pogotovo za dva naša najveća kluba. Kada se vidi puna dvorana stvara se lažna predstava da se mi kupamo u parama od ulaznica i da nećemo da plaćamo naše obaveze. Veći deo kapaciteta rasprodali smo preko godišnjih karata od čega smo živeli dva meseca, u prodaji je samo oko 400 ulaznica”.

Danilović kaže da bi gradska vlast trebalo da reši situaciju.

„Novi Sad je u SPENS-u pokrio sve termine prvoligaškim klubovima, Kragujevac plaća dvoranu Radničkom. Mislim da bi grad u većoj meri morao da se brine za Zvezdu i Partizan čiji dug je isti u ovom momentu, s tim što se Partizanu gasi grejanje, a Zvezdi ne. To mi je u jednu ruku i drago, jer se bar jedan tim ne smrzava. Problem traje osam godina, stvarno ne mogu da vidim razlog zbog kojeg se ne rešava. Ukoliko grad ne može da pokriva troškove, neka se onda dodele dvorane na upravljanje Partizanu i Zvezdi kao što je slučaj u nekim drugim zemljama. Ili, neka se privatizuju klubovi. Da li će u toj privatizaciji država imati 51 odsto vlasništva, što bih lično voleo, to ne znam”, ističe, pored ostalog, predsednik prvaka Srbije i NLB lige.

Partizan prekosutra u Evroligi dočekuje Lotomatiku, a u klubu podsećaju kako iskustvo uči da će grejanje biti uključeno za taj duel, jer u „Tašmajdanu nisu toliko drski i hrabri da uzrokuju evropsku bruku”.

S. R.

POTPIS

Predsednik Partizana Predrag Danilović

Pogledajte još