Đukić Dejanović: Vlada će trajati četiri godine

BEOGRAD, 3. avgusta 2012. (Beta) - "Mislim da je ova vlada rešena da za četiri godine uradi ono što je očekuju građani koji veruju u nju, ali ova vlada treba da sarađuje sa svim institucijama i građanima nezavisno od izborne volje koju su imali i tako će trajati četiri godine", rekla je Đukić Dejanović agenciji Beta.

Ona je navela da je jednopartijski sistem prestao da postoji i da odavno "brojne stranke čine vlade" i istakla da je saradnja s naprednjacima "korektna" i da vlada deluje kao tim.

"Ne možete tamo (na sednicama vlade) baš osetiti ko je socijalista, a ko naprednjak", navela je ona.

Đukić Dejanović je rekla da će koalicija na republičkom nivou negde uticati i na formiranje lokalne vlasti.

Prema njenim rečima, raskidanje partnerstva s Demokratskom strankom na republičkom nivou neće uticati na evropsku perspektivu SPS-a.

"Jedan od razloga što sam ušla u vladu je i da lično dam svoj doprinos evropskom putu. U krajnjem slučaju mi kao država imamo veliku prednost. Mi imamo samo jednu stranku u parlamentu koja nije proevropski orijentisana. To je DSS", kazala je ona.

Slavica Đukić Dejanović je navela da će na evropskom putu Srbije, biti teških političkih pitanja i da je to pre svega Kosovo i Metohija.

Pogledajte još