Ultračista voda je BLJAK ukusa!

- Kada probate vodu, vi upoređujete njen ukus sa pljuvačkom u vašim ustima, a pljuvačka u vašim ustima je slana - demistifikuje nam priču o ultračistoj vodi Geri Barlingem, koji nadgleda kvalitet vode u Filadelfiji.

Funkcija pljuvačke je da štiti od bakterija, vlaži hranu i time pomaže varenje, a čak i pomaže u izgovaranju pojedinih reči. Zato je ljudima zapravo ukusna voda sličnja ukusu njihove sopstvene pljuvačke, jer kada se voda potpuno očisti ona više nije pogodna za piće.

Ultračista voda se koristi u svetu elektronike i nastaje kada se iz nje izvuku svi minerali, gasovi i čestice nečistoće. Takva voda se koristi za čišćenje najosetljivije elektronske opreme, poput kompjuterskih mikročipova.

Kada bi čovek popio ultračistu vodu istog momenta kada bi mu dotakla usne ona bi izvlačila minerale iz pljuvačke.

- Ljudska usta traže kalijum, magnezijum i druge minerale. Ona ima način da nam kažu da im to nedostaje - rekao je Arthur fon Visenberger, profesionalni degustator vode.

Znači, nema potrebe da sanjamo ultračistu vodu, jer ona nam nije ni potrebna. Samo prirodno... I zapamti: Minimum dva do tri litra vode dnevno za zdrav život!

Pogledajte još