Finalni meč NFL-a gledalo 90 miliona Amerikanaca

BEOGRAD, 2. februara 2009. (Beta-Rojters) - Finalni meč američkog fudbala između Pitsburg Stilersa i Arizona Kardinalsa, gledalo je oko 90 miliona Amerikanaca, što je oko šest odsto manje gledalaca nego prošle godine.

Prošlogodišnji Superboul između Njujork Džajantsa i Nju Ingland Patriotsa pratilo je rekordnih 97,5 miliona Amerikanaca, a poređanja radi, celodnevni televizijski prenos inauguracije predsednika SAD-a Baraka Obame gledalo je 37,8 miliona Amerikanaca.

Tokom Superboula, najvećeg markentiškog događaja tokom godine, reklamni spot od 30 sekundi koštao je tri miliona dolara.

Stilersi su pobedili Kardinalse sa 27:23, tačdaunom u poslednjim sekundama meča pošto je kvoterbek tima iz Pitsburga Ben Retlisberger bacio dugu loptu, a Santonio Holms uspeo je da uhvati u uglu terena i postigao tačdaun.

Trijumfom u finalu 43. superboula Stilersi su osvojili svoju šestu titulu, čime su postali najuspešniji klub u istoriji američkog fudbala. Oni su titule osvajali 1975, 1976, 1979, 1980. i 2006. godine.

Pogledajte još