Kad Mrkonjić kaže: Koridor 10 do 2015.

U izjavi za Tanjug, ministar Mrkonjić najavio je da od 1. septembra počinju radovi i na deonici pruge od Beograda ka Pančevu, a sredstva za to su obezbeđena iz ruskog kredita u ukupnoj vrednosti od 800 miliona dolara.

U naredne četiri godine, nova vlada ima šansu da završi, ne samo koridore 10 i 11, već i rekonstrukciju drugih saobraćajnica, stavi železnicu na prave noge, odredi novi model rada javnih preduzeća, oporavak JAT i očisti Dunav u smislu osposobljavanja za rečni saobraćaj u punom kapacitetu, tvrdi Mrkonjić.

Mrkonjić je rekao da je na Koridoru 10 do sada je zavrseno oko 200 kilometara (km) autoputa, dok je u izgradnji preostalih 130 km, uz podsećanje da su za izgradnju te saobraćajnice već obezbeđena sredstva u iznosu od oko 1,2 milijarde evra.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je koordinatorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž nedavno pozitivno ocenila napredak radova, ne samo na deonici Koridora 10 oko Dimitrovgrada, nego i na još dve deonice - između Grabovnice i Grdelice i Vladičnog Hana i Neredovaca.

Pogledajte još