Vidić: Bombardovanje me očvrslo

BEOGRAD, 3. februara 2009. (Beta) - Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić istakao je da ga je odrastanje u Srbiji, a pre svega bombardovanje 1999. godine očvrslo i naučilo da se bori sa pritiskom.

"Loša vremena svakog čoveka ojačaju, nauče ga da živi u drugačijem okruženju. Dobre stvari su za uživanje, loše te jačaju", rekao je Vidić u intervjuu za sajt "Setanta sports" podsećajući da su njegovi treninzi u detinjstvu često bili prekidani zvukom sirena koje su upozoravale na vazdušnu opasnost.

Vidić je zahvaljujući dobrim igrama u dresu "crvenih đavola" brzo postao miljenik navijača Mančester junajteda, a mediji su izvestili da je uvršten i u uži krug kandidata za priznanje za fudbalera godine u Premijer ligi.

"To je velika stvar. Ne događa se svake godine da kao odbrambeni fudbaler budeš kandidat za najboljeg igrača lige. Naravno da mi je drago kada čujem da ljudi pričaju o tome, ali pre svega razmišljam o timu", kazao je Vidić.

Zadovoljan je i trener Mančester junajteda Aleks Ferguson, koji je ocenio da je partija Vidića na utakmici sa Viganom sredinom prošlog meseca bila najbolja igra nekog štopera koju je ikad video.

"Lep je osećaj kada znaš da je trener zadovoljan tvojom igrom... Bitnije je, ipak, kako ćemo izgledati u maju", skroman je bio Vidić.

Pogledajte još