Cena gasa za trećinu ispod realne

GORNJI MILANOVAC, 5. avgusta 2012. (Beta) - Gas je u Srbiji jeftiniji za 30 odsto nego što bi trebalo da košta, te Vlada Srbije mora što pre da se izjasni o strategiji cena energenata, rekao je u nedelju u Gornjem Milanovcu potpredsednik SPS Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

On je sa privrednicima rudničko-takovskog kraja razgovarao o programima i problemima razvoja, poljoprivrednim subvencijama i preispitivanju privatizacije, i o mogućnosti da država interveniše da bi se pokrenula proizvodnja u nekim preduzećima.

"Moramo hitno da vidimo kako dalje da poslujemo i ko će da se zadužuje - Vlada ili Srbijagas, jer neko mora da pokriva razliku od nabavne do prodajne cene gasa, a problemi se ne rešavaju marketingom, već konkretnim radom, deo po deo" rekao je Bajatović.

Najavio je da će se u Gornjem Milanovcu odmah ispitati mogućnost da se u toplanama koje koriste mazut, postrojenja zamene gorionicima za gas što će biti jeftinije i čistije. Najavio je mogućnost odboravanja kredita za nove priključke, s rokom otplate od tri do pet godina.

Pogledajte još