Novak: Nije me htelo danas

"Svi imaju istu sezonu, to nije obrazloženje. Prošle godine sam igrao fenomenalno, izgubio jedan meč u šest meseci, a ove opet igrao dosta dobro. Očekivanja su bila veća, s obzirom na rezultate u 2011. godini. Sport je čudo i nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta ustaneš. Nadam se da ću iz ovoga izaći jači i da mogu dugo da trajem i igram na ovom nivou", rekao je Đoković novinarima posle poraza sa 0:2 u setovima (5:7, 4:6).

Srpski teniser je istakao da veoma žali što nije uspeo da svojoj zemlji donese još jednu medalju i da se nada da će to učiniti kroz četiri godine u Rio De Žaneiru.

"Na gren slem turnirima imate priliku da ispravite pogrešno i napravite bolji rezultat svake godine, a Olimpijske igre su jednom u četiri godine i to je nešto specijalno. Veoma boli kada ne donesete medalju svojoj zemlji, ovo mi je jedan od najtežih poraza u karijeri. Olimpijada je vrlo specifično i retko takmičenje jer se dešava svake četiri godine. Nisam uspeo, idemo dalje i čekamo Rio", istakao je Đoković.

On je kazao da je Del Potro igrao hrabro i zasluženo pobedio.

"Nije me htelo danas, niti u petak u polufinalu, a ja na to ne mogu da utičem. Postoje trenuci kada se lomi rezultat i kada jedan udarac odlučuje pobednika. On (Del Potro) je tu odigrao hrabro i zasluženo pobedio", kazao je Đoković.

"Pokušavao sam da budem agresivan i da ne dozvolim da čekam njegovu grešku, već da diktiram tempo", dodao je on.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.