Marej doneo zlato Britancima

Marej je sasvim zasluženo došao do prvog velikog trofeja u karijeri, jer je u finalu, nošen ogromnom podrškom publike, sasvim nadigrao sedmostrukog šampiona Vimbldona. Na putu do olimpijskog zlata bio je bolji i od Novaka Đokovića, kojeg je sa 7:5, 7:5 savladao u polufinalu.

Britanac se tako revanširao Federeru za poraz u finalu ovogodišnjeg Vimbldona, kada je Švajcarac slavio sa 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

Ljubimac londonske publike je silovito krenuo i dobio prvi set posle 37 minuta igre. Izuzetno motivisani Marej nastavio je u istom ritmu, pa je na startu drugog seta napravio brejk, poveo sa 2:0, i nije ustuknuo ni posle maratonskog trećeg gema, kada je Federer na sve načine pokušavao da se vrati u meč.

Marej je u tom desetominutnom nekoliko puta uspeo da spasi brejk loptu i kasnije na ubedljiv način dođe do vođstva od 2:0 u setovima i nadomak osvajanja olimpijskog zlata.

Prvi teniser sveta nastavio je da greši, što je Britanac iskoristio i posle sat i 56 minuta igre velike borbe trijumfalno je okončao duel.

Marej je osim olimpijskog zlata osvojio novih 750 bodova na ATP listi, dok će Federeru pripasti 450.
Ranije danas Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju, pošto je meču za treće mesto izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra sa 7:5, 6:4.

(Tanjug)

Pogledajte još