Džudistkinja "prevaspitala" nepristojnog "bacača flaše"

- Pijani gledalac je, pored mene, bacio flašu na stazu! Pretukla sam ga! Neverovatno! Ljuta sam zbog tog nepoštovanja... A i propustila sam finale na 100 metara! - napisala je prvakinja u džudou Edit Boš na Twitteru, nakon što je "prevaspitala" nepristojnog posetioca Olimpijskih igara u Londonu.

Finalisti trke na 100 metara tvrde da nisu ni konstatovali da je svega par metara iza njih pala flaša manje od sekund pred start trke. Mada,bilo je i onih koji su primetili.

- Ništa nisam čuo dok mi kasnije nisu rekli šta se desilo. A što se "intervencije" na tribini tiče... šta da kažem. Ne mogu da promovišem nasilje. Žao mi je što se to desilo - rekao je šampion Bolt.

Sa druge strane, Amerikanac Džastin Getlin priznao je da je bio svestan da se "nešto događa".

- Nisam znao šta je tačno posredi, ali kada čitav stadion uthine, jasno možete da razaznate takav zvuk - rekao je Getlin.

Od cike i vriske koja je usledila sekund kasnije, kada je pucanj označio početak trke, niko od takmičara sigurno nije čuo posledice džudo poteza Edit Boš. Šta god da je uradila čoveku koji bacio flašu ka finalistima, on će ipak morati da se u ponedeljak pojavi pred sudom, a očekuje ga ili finansijska ili zastvorska kazna, ili obe.

Opravdana reakcija ili ipak ne?

Izvor: Blic

Pogledajte još