HIT: Čepovi za štikle, da vam duže traju!

Tvorac ovog neobičnog modnog detalja/pomagala je Eli Stivenson koju je želja da uštedi na budžetu motivisala da osmisli "Clean Heels" čepove koje štite štikle od brzog trošenja. Cipele i njihova količina (uvek nedovoljna, ah!) su ozbiljna investicija za svaku ženu, pa je zato pravi greh bacati ih zato što im je oštećen najmanji, a najosetljiviji deo - štikle. Još ako vam se desi da nekoliko puta upadnete u meku zemlju ili blato ili se zabodete u neku pukotinu na asfaltu, čim se "odlgavite" i stignete kući, slobodno možete da se oprostite sa svojim cipelama - jer prave dame nikada ne nose oštećene i izlizane štikle.

Ovi plastični čepovi ili štitinici, kako vam volja, mogu se nabaviti po dosta povoljnoj ceni, a sačuvaće vam cipele, ukoliko vam se ovakva ideja dopada. Štite obuću i pete od iznošenosti, a takođe će zaštititi drvene podove i parkete u kući od grebanja ako idete u visokim potpeticama.

(old_image)

Za kratko vreme su postali toliko popularni da su ih nosili i pripadnici britanske elite na konjičkom takmičenju "Royal Ascott", piše Daily Mail.

I pored velike potražnje za čeićima za pete, modni kritičari su podigli glas protiv njih jer tvrde kako je cipela ipak najlepša bez ikakvih dodataka, naročito onih plastičnih koliko god šarmantno izgledali.

Pogledajte još