Zbog Sabora u Guči odložena utakmica Javor - Zvezda

BEOGRAD, 6. avgusta 2012. (Beta) - Na Izvršnom odboru (IO) Zajednice superligaša u ponedeljak je doneta odluka da zbog Sabora trubača u Guči bude odložena utakmica 1. kola fudbalskog prvenstva Srbije izmedju Javora i Crvene zvezde, koja je trebalo da se igra 11. avgusta.

"Policija je tražila da se pronadje novi termin utakmice Javor - Crvena zvezda zbog procene da bezbednosna situacija nije dobra. Kao razlog naveden je završni dan na Saboru trubača u Guči. Sabor je blizu Ivanjice i postoji bojazan da bi mnogi u alkoholisanom stanju krenuli na utakmicu", rekao je generalni sekretar Zajednice Superligaša Miodrag Janković novinarima posle sednice IO.

On je dodao da su iz Zajednice želeli da se meč igra prve naredne srede, 15. avgusta, ali da nisu naišli na razumevanje selektora A i mlade reprezentacije Srbije, koje u tom periodu igraju prijateljske mečeve sa Irskom i Moladvijom.

"Selektori nisu želeli da za predstojeće prijateljske utakmice izuzmu igrače Zvezde, a ne možemo da tražimo od kluba da igra bez četiri prvotimca, jer bi to dovelo regularnost u pitanje", kazao je Janković.

Nova sezona počeće u petak, 10. avgusta, utakmicom Rad - Radnički Kragujevac.

Pogledajte još