Verbek: Pokušaću da vratim samopouzdanje

SEUL, 28. juna 2006. (Beta-AP) - Novoimenovani selektor Južne Koreje, Pim Verbek, izjavio je danas da će pobedama na Kupu Azije i Olimpijskim igrama pokušati ponovo da izgradi samopouzdanje te ekipe koje je poljuljano posle ispadanja sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
Holanđanin je rekao da će kombinovati južnokorejski i holandski stil igre kako bi pronašao dobitnu kombinaciju, što je i jedan od razloga za njegovo angažovanje, jer su na čelu ekipe Južne Koreje do sada već bila dvojica Holanđana.
"Naš cilj je da igramo finale Kupa Azije i da pobedimo", rekao je Verbek i dodao da će njegov prvi zadatak biti kvalifikacije za Olimpijske igre 2008. godine u Pekingu.
On je naglasio da južnokorejski igrači moraju da imaju više međunarodnog iskustva, ako žele  bolje da prođu na Svetskom prvenstvu 2010. godine.
Južna Koreja je ispala u prvoj rundi takmičenja po grupama u Nemačkoj. Fudbalski savez te zemlje je na mesto dosadašnjeg trenera, takođe Holanđanina Dika Advokata, imenovao njegovog pomoćnika Verbeka.
Diku Advokatu je istekao devetomesečni ugovor i on je sada angažovan na mesto trenera fudbalskog kluba Zenit iz Sankt Peterburga u Rusiji.
Prethodno je Holanđanin Gus Hidink odveo Južnu Koreju u polufinale Svetskog prvenstva 2002. kojem su oni bili domaćini zajedno sa Japanom.

Pogledajte još