Polovina zdravstvenih saveta za decu na netu je pogrešna!

Roditelji koji na internetu traže zdravstvene savete za svoju bebu treba da budu jako oprezni, upozoravaju stručnjaci iz američkog Nacionalnog centra za zdravlje dece, piše "Dejli Mejl".

Istraživanje u koje je uključeno 1300 internet stranica je pokazalo da samo 43,5 odsto njih sadrži tačne informacije koje mogu da koriste roditeljima.

Brižni i zabrinuti roditelji, naročito mladi, ne želeći da išta prepuste slučaju, surfuju internetom tragajući za svim informacijama koje će im pomoći u raznim problematičnim i neočekivanim situacijama u kojima se može naći njihovo dete, pa se u nedostatku informacija često oslanjaju na nepouzdane izvore. Najčešća pitanja na koja traže odgovore tiču se bebine sigurnosti tokom spavanja tj, kako da smanje rizik od iznenadne smrti novorođenčadi.

Ovim problemom bi se trebalo ozbiljno pozabaviti na globalnom nivou, tj, uvesti neku vrstu kontrole i provere stručnosti onih koji preko sajtova dele zdravstvene savete s obzirom da je istraživanje takođe pokazalo da se čak više od 60 odsto ukupne pretraga na internetu odnosi na zdravstvene informacije, a da čak 70 odsto ljudi veruje da je većina online informacija tačna.

Pogledajte još