Kako da motivišeš samu sebe?

Kafa

Nekima je kuvanje kafe prvo što ujutro naprave, dok je drugi po ovim vrućinama izbegavaju. Ipak ovaj je napitak odličan za energičan početak dana bez suvišnih kalorija i šećera koji se mogu pronaći u energetskim napicima. U slučaju da ti ukus kafe ne odgovara, zeleni čaj je takođe odlično rešenje, pogotovo kad je rashlađen.

Lista

Popis stvari koje treba obaviti po danima u nedelji, osiguraće ti da na bitne stvari "ne zaboraviš". Ovakva je lista dobro rešenje čak i za vikende - slobodno zapiši koje namirnice moraš da kupiš i koje kućne poslove planiraš da obaviš.

Nagrada

Kako bi ostala motivisana celim putem, obećaj sebi nagradu za ispunjenje svakog od cilja. Može se raditi o finom obroku u nekom od restorana ili pak novom paru cipela, bitno je samo da se nakon toga osećaš zadovoljno.

Započni dan s nečim što voliš

Pogled na dugačku listu obaveza može demotivisati i najvredniju osobu. Kako bi izbegla mrzovoljan početak dana, ujutro uradi nešto što će te motivisati kroz celi dan - uz kafu preslušaj album koji ti u folderu stoji već duže vreme.

Postavljanje vremenskog ograničenja

Lepo je znati da ćeš u 18 sati biti na kafi s prijateljicama umesto na poslu. Stoga odredi vremensko ograničenje, a po potrebi uključi i alarm koji će te podsetiti da je radno vreme gotovo.

Izvor: Index

Pogledajte još