Mozli: Trka u Rimu dobra, ali skupa ideja

RIM, 5. februara 2009. (Beta-Rojters) - Predsednik Svetske automobilističke federacije (FIA) Maks Mozli izjavio je da nema ništa protiv ideje o organizaciji trke Formule jedan na ulicama Rima, ali je dodao da je za to potrebno dosta novca i truda.

Lokalne vlasti u Rimu poslednjih nedelju dana razmatraju ideju bivšeg vozača Formule dva Mauricija Flaminija, koji je predložio da se trka organizuje na ulicama glavnog grada Italije.

Konačnu reč o toj ideji, kao što je bio slučaj i sa svim prethodnim predlozima, daće vlasnik Formule jedan Berni Eklston.

"Poučen iskustvom sa trkama u Monte Karlu, znam da je za organizaciju takve trke potrebno dosta novca i truda. Ne znam da li će ta ideja dobiti podršku, ali bio bih iznenađen ako se to desi. Uostalom, to nije moj, već Eklstonov problem", rekao je Mozli.

Predsednik FIA kazao je da ta organizacija još nije dobila zvaničan zahtev iz Rima za organizaciju trke.

Italijanski mediji javili su da je juče u Rim došao Eklstonov izaslanik da pogleda ulice na kojima bi se vozila trka. Prema najavama iz Italije, trka bi trebalo da se vozi na ulicama modernog dela Rima koji se zove EUR.

U svetskom šampionatu Formule jedan jedna trka se već vozi u Italiji, na stazi u Monci.

Pogledajte još