Vujošević: Smena generacije neophodna

Novi-stari trener crno-belih Duško Vujošević rekao je da je Partizan morao da napravi smenu generacije i stvori tim koji će naredne dve-tri godine ostati na okupu.

"Ovaj tim je sastavljen od mladih igrača. Partizan mora da uradi smenu generacije i stvori novi tim. Naš klub je već godinama najbolje mesto za razvoj mladih igrača i kad su treninzi i kvalitet utakmica u pitanju. Bez obzira na to, odgovorni smo da napravimo uspeh, ali bićemo fokusarni na stvaranju tima koji će narednih godina praviti značajne rezultate"
, rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir.

Vujošević je na prvoj prozivci imao 11 igraca - Dragana Milosavljevića, Marka Čakarevića, Nemanju Bešovića, Branislava Đekića, Lea Vestermana, Nenada Miljenovića, Bogdana Bogdanovića, Đorđa Gagića, Mihala Čekovskog, Ivana Marinkovića i Samjuela Degara, 225 santimetara visokog košarkaša sa Malte, koji se nalazi na probi.

Ostali igrači pridružiće se ekipi po završetku reprezentativnih obaveza.

"Nalazimo se na početku pripema, ovo je jedan deo tima, oni koji nemaju reprezentativne obaveze. Selekcija nije završena, traže se još dvojica-trojica igrača. Ne želimo da žurimo, ali trudićemo se da što pre dovedemo adekvatne pojačanja", rekao je Vujošević.

On je dodao da će crno-beli ove godine deo priprema provesti na turneji u Australiji na poziv košarkaškog kluba iz Sidneja, a da će u septembru učestvovati na turniru u Banjaluci.

"Trudićemo se da u predstojećoj sezoni donesmo radost navijačima, nadam se da ćemo imati podršku države, onih struktura koje se bave kvalitetom u raznim oblastima, posebno u sportu", poručio je Vujošević.

Tim iz Humske ovog leta su napustili kapiten Petar Božić, Dušan Kecman, Raško Katić i Domink Džejms, dok su pozajmice istekle Milanu Mačvanu i Miroslavu Raduljici.

(Tanjug)

Pogledajte još