fbpx

Divac: Rano je za ocenu da su OI neuspešne

"Na Olimpijadi je kao u životu, ima crnih, ali i zelenih dana. Nekad ideš gore, pa dole, imali smo lepa iznenađenja, imali smo i neprijatna, ali u svakom slučaju ne bih sad da podvlačim liniju, nego kad se sve završi. Razgovaraćemo o tome šta je bilo pozitivno, šta negativno, ali za sada još postoji mogućnost da Igre završimo uspešno. To znači da uz ove dve medalje pridodamo još par njih", rekao je Divac.

On je podsetio da je uoči polaska u London govorio o 10 realnih šansi za medalje, a da od toga četiri nisu iskorišćene.

"Zlatić nam je ostao bez druge medalje u poslednjoj seriji, Arunovićeva, Čavić i Đoković su zauzeli četvrto mesto, ali je sa druge strane Ivana Maksimović uzela medalju gde baš i nismo očekivali. Nismo nikada garantovali medalje, tako je to u sportu, medalje nekad dođu, a nekad odu", konstatovao je Divac.

Prema njegovim rečima svestan je koliko se ljudi u Srbiji nerviraju zbog četvrtih mesta, ali da i tu treba biti pozitivan.

"Mene to raduje, jer nam pokazuje da imamo perspektivu,. Važno je da onako kako smo radili u poslednje tri godine nastavimo i dalje u istom tempu i da ova četvrta mesta za četiri godine budu medalje", naglasio je on.

Divac je priznao da je više očekivao od odbojkaša i rukometaša.

"Nisam razočaran u njih, ali lično, kao navijač očekivao sam više. Odbojkaši su imali šansu, pogotovo posle vođstva od 2:0 protiv Nemačke, teško je posle vaditi se protiv najboljih. I rukometaši su imali šansu, nisu je iskoristili. Gledano sa sportske strane ako nemaš veliki kvalitet ne smeš sebi da dozvoiliš da ne koristiš takve šanse. Sa druge strane odbojašce su doživele pet poraza, ali njima ne mogu da zamerim ništa, one su veliki rezultat napravile samim plasmanom, ovde su došle u nezgodno vreme, povređene i rezultat je epilog toga".

On je pohvalio atletičare, sve one koji su završili takičenje i za odustajanja rekao da su pravdedna samo ako su povrede u pitanju.

Divac je apostrofirao značaj Novaka Đokovića za srpski tim, bez obzira na to što nije uspeo da osvoji medalju.

"Sa Noletom sam razgovarao odmah posle meča sa Del Potrom, mnogo mu je teško palo što je ostao bez medalje, jer je on perjanica ove ekipe, podredio je celu godinu Rolan Garosu i Olimpijskim igrama i nažalost nije uspeo. Ja sam mu poželeo puno sreće, a on mi je rekao da u Riju ide na zlato. Molio bih građane da mu daju podršku, on je ipak planetarna zvezda. Od klinaca koji dolaze očekujem još bolje rezultate u Riju, naravno, osim Čavića, jer ako on bude tamo, onda ću i ja igrati košarku", našalio se Divac.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.