Jelena - ličnost godine

Naša najbolja teniserka, Jelena Janković, trenutno je treća teniserka sveta, koja se na velikom partiju magazina "Status", okitila nagradom za ličnost godine. Nasmejana i uvek elegantna, pojavila se u društvu mame Snežane, a veče je provela fotografišući se i deleći autograme vernim fanovima.

- Zahvaljujem se svima na ovom priznanju koje mi stvarno puno znači. Nisam mogla da verujem koliko su me nahvalili, i zato mi je bilo užasno neprijatno, ali nadam se da ću i ubuduće da se predstavljam na najbolji mogući način

Sebe smatra normalnom devojkom, jer su je tako roditelji vaspitali. Uživa u životu punim plućima, ali ima respekta prema svim ljudima koji je okružuju. Kada nije na terenu, gde je pravi borac, potpuno je obična devojka kao i sve druge, a voli sve što vole mladi njenog uzrasta. Vreme u Beogradu uglavnom provodi na treninzima za predstojeći Fed kup, ali se nađe mesta i za snimanje reklama.

- Uvek mi je bila čast da igram za svoju zemlju i reprezentaciju, pogotovo mi je drago što se po prvi put ovako veliki događaj održava u našoj zemlji, pred domaćom publikom i svojim narodom. Ovaj FED kup mi mnogo znači i potrudiću se kao i uvek da dam svoj maksimum protiv Japana. Ovo je tek početak sezone i još uvek pokušavam da uđem u formu.

Protekla godina za Jelenu je bila itekako uspešna. Postala je prva teniserka sveta, prikazala je svoj dokumentarni film “Jelenin svet”, za modnu kuću “Mona” kreirala je novu kolekciju pod nazivom “The One” kojom je vratila glamur na modnu scenu, a namenjena je dinamičnim, samouverenim damama koje su jedine i jedinstvene (the one) u svakom aspektu života. Ovu kolekciju je uradila sa slatkim ukusom pobede, a namenjena je svima koji pobeđuju i koji se raduju njenim pobedama.

- Trenutno ništa novo ne radim, usmerena sam na tenis jer to najbolje radim, mada mi je uvek potrebna još neka aktivnost pored, jer tako na teren mogu da izađem sa osmehom na licu i da budem zadovoljnija.

Tračevi je, kako kaže, uopšte ne pogađaju i ne menjaju njeno raspoloženje. Ima dosta turnira na koje se prijavila ove godine. Volela bi da ponovo bude prva, vredno trenira i radi, pa - šta joj bog da.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još