Sazvežđe Merilin Monro

Kao što je mitološki Venera simbol lepote, fizičke lepote lica i tela tako je ovozemaljski simbol ovakve lepote bila, a ponekima je to još uvek, Merilin Monro.

Posle pedest godina, ona i dalje zrači. Ona je ikona koja nema svoj kraj, inspiracija umetnicima, slikarima, fotografima...

Astrološki Saturn u Vagi u svojoj egzaltaciji ili najjačem i najboljem položaju, u trećem polju, polju javnosti, medija, tv, radio u dobrom aspektu sa natalnim Jupiterom iz sedmog polja javnosti, daje da se i te kako govori o njenoj harizmi i popularnosti.

Merlin je rođena u znaku Blizanci sa podznakom Lava. Podznak Lav svakoj ženi daje da izgleda glamurozno i da ne može da prođe ulicom a da bude neprimećena. Bila je glumica, ali je često imala i muzičke numere koje je izvodila u svojim rolama.

Kada neko ima aspekat Venere u vatrenom znaku, u ovom slučaju u ovnu, i dobar aspekat sa Neptunom iz prve kuće koje predstavlja fizičko telo, takva osoba zrači izgledom. Kada se taj trougao spoji u vatrenim znacima kao što je to ovde slučaj Venera trigon Neptun, takva žena nije lepa već je prava ,,bomba" koja hoda ulicom.

Zanimljiva scena u jednom filmu - u pari (Neptun) koju stvara voz pred polazak sa perona, pojavljuje se ona (Venera).Taj aspekat, Venera-Neptun, nosi težinu za njen ceo život kako umetnički tako i privatni. Ovaj aspekt daje to da će osoba biti neobično lepa ili previše lepa, a to može da izazove i nevolju upravo zbog Neptuna koji nikako nije planeta koja donosi stabilnost već samo lažnu predstavu o nečemu.

Zapravo svi su videli koliko je jak njen senzibilitet, koliko privlači druge oko sebe, ali jedino ko to nije video je - ona.

Venera u Ovnu je agresivna i dobra strana te Venere je projekcija kroz film i muziku jer se nalazi upravo u devetom polju horoskopa koji je veza sa znakom Strelac koji predstavlja veliku i glamuroznu filmsku industriju.

Strelac je znak optimizma i sreće, stvara utisak o njenim filmovima kao umetničkim delima (Venera) koje postaje lako štivo za publiku, obojeno komedijom koja se nalazi u znaku Ovanu.

Pravi predstavnik tog aspekta je film ,,Kako se udati za milionera" - Venera (udaja) i Jupiter (milioner).

Merlin ima vrh desete kuće karijere i uspeha u znaku Bika, jako okrenuta muzici i plesu u filmovima. Venera i kao vladar Bika prestavlja obline, njihanje kukovima u vatrenom znaku Ovna daće film ,,Neki to vole vruće" koji se smatra jednim od njenih najboljih filmskih ostvarenja.

Moramo napomenuti Mesec i Jupiter koji se nalaze u sedmom polju - javnost, publika, popularnost u znaku Vodolije (ekscentričnost, drugačiji od drugih) dali su posebnu vrstu popularnosti koju niko nije ima pre, a može se reći ni posle nje.

Zašto najbolnija i najtragičnija Venera?

Svaka žena (Venera) mora da ima podršku i ljubav svoje majke (Mesec), da bi razvila ženstvenost u sebi, Veneru u sebi. Kada su aspekti Venere napadnuti upravo od Plutona kao kvadrat i opozicija Meseca i Neptuna tu ne može da bude sve kako treba.

Mesec u lošem aspektu dao je da majka bude u sanatorijumu (Neptun) i leči se. Venera u lošem aspektu kvadrat Pluton dao je magnetizam za muškarce ali koji su bili pravi sadisti (Pluton) sa kojima je samo mogla da izgubi sav sjaj lepote i sigurnosti jedne ličnosti (Venera).

Gubitak dece i pobačaji su produkt ovog aspekta, Uran na teškom poslednjem stepenu u znaku Ribe daje gubitak ploda. Njena vatrena Venera Ovna je mogla jedino da se zadovolji ako pored sebe ima muškarca koji je broj 1! Ovan je prvi znak pa otuda i analogija.

Podznak Lav koji predstavlja predsednika, daće joj poznanstvo, a kasnije i vezu sa čovekom broj jedan predsednikom države.

Naravno da njena Venera jeste bila zaslepljena, ali loš aspekat sa opasnim Plutonom, morao je dati koban kraj, zapravo-smrt.

Merilin kao Blizanac, a znamo da je to znak komunikacije u konjunkciji sa Suncem, daje da je ona zaista imala vrlo važne informacije koje dolaze iz Bele kuće. Interesantan je aspekat da upravo taj Merkur koji zapravo predstavlja i nju samu jer je Blizanac, pravi loš aspekat sa osom osmog polja koji predstavlja smrt.Ovde možemo da protumačimo da je nju ubila sopstvena reč.

Astrologija je mogla da pomogne u otkrivanju misterije ubistva, jer Saturn (država) u Škorpiji (ubistvo, smrt) se nalazi u 4 polju (kuća, dom, krevet, san) u ovom slučaju dobar aspekat sa Plutonom gde će ubica (Pluton) biti zaštićen od države (Saturn) .Za običan svet ostaje misterija kvadrat Saturna i Neptuna (misterija,tajna) za Astrologe podstrek u izučavanju.

Zanimljiv podatak je da je u trenutku odlaska na nebo ove prelepe Venere,Tranzitno Sunce stalo upravo na sam Ascedent, njen podznak, kao što smo već napomenuli prvo polje fizičko telo,i ponovo napravilo po mortalnom horoskopu (trenutak smrti) dobar aspekat sa natalnom Venerom, i dalo krajnji pečat ili večni sjaj i glamur, ljubav prema glumi i muzici. Početak, kraj i večnost.

Merilin ovim aspektom odlazi u istoriju kao najlepša žena koja je ikada postojala u svetu filma.

Pogledajte još