Sindikat traži da država zaustavi propadanje Takova

GORNJI MILANOVAC, 7. avgusta 2012. (Beta) - Opštinsko veće Samostalnog sindikata u Gornjem Milanovcu pozvalo je u utorak državu da spreči "potpuno uništenje" Kompanije "Takovo", koje je, kako se navodi, počelo privatizacijom pre osam godina.

"Apelujemo na sve državne organe da zustave potpunu propast 'Takova', da se preispita privatizacija i da ministar Velimir Ilić javno kaže zbog čega je govorio da je to nakaradno jer je, tada, bio zamenik predsednika Upravnog odbora na čijem se čelu nalazio Božidar Djelić", rekao je predsednik Veća Rade Maksimović na konferenciji za novinare.

On je rekao da Sindikat traži i da se ispita i odgovornost tadašnjeg predsednika Skupštine opštine u Gornjem Milanovcu Milutina Prodanovića, koji je bio i predsednik tenderske komisije u privatizaciji a kasnije državni sekretar u ministartstvu za energetiku.

Maksimović je rekao da najnoviji ugovori o radu, koje je dobilo 60 radnika Svislajona predstavlja najbolji primer njihovog progona i potpunog gašenja ovog nekada najvećeg proizvodjača hrane u Srbiji.

On je pokazao memorandum prema kojem se kombinat više ne zove "Takovo" već je to ogranak "Svislajona" i aneks ugovora o radu koji je ovih dana dobilo 60 radnika, o smanjenju broja radnih sati na polovinu. Ako ne potpišu aneks, dodao je Maksimoviic, smatraće se da su radnici odbili ponudu.

Pogledajte još