Upravni sud poništio zabranu spajanja Sunoka i Helenika

BEOGRAD, 7. avgusta 2012. (Beta) - Komisija za zaštitu konkurencije Srbije ocenila je u utorak da Upravi sud napravio propust prilikom poništavanja odluke te komisije o zabrani spajanje šećerana Sunoko, u vlasništvu MK grupe Midraga Kostića, i firme Helenik šugar.

U saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije navodi se da je Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu 8. juna poništilo tu odluku bez javne rasprave, iako je propisima odredjeno da "u upravnom sporu sud rešava na osnovu činjenica na održanoj usmenoj javnoj raspravi".

Rasprava je, kako se ističe pravilo, bez obzira da li su u pitanju bitne povrede postupka ili pogrešno utvrdjeno činjenično stanje.

"Zato je u najmanju ruku čudno zašto je sud lišio i Komisiju i širu javnost ove rasprave, u jednoj tako važnoj pravnoj stvari za učesnike na tržištu i krajnje potrošače", navela je Komisija za zaštitu konkurencije.

Još je, kako se konstatuje, čudnije da je razlog za poništavanje rešenja Komisije navodni nedostatak obrazloženja odluke u vezi sa predlogom mera kompanije Sunoko od 4. januara 2012. godine.

Pogledajte još