Bira se novi direktor policije

Zna se da je Srpska napredna stranka koalicionim partnerima prepustila deo finasija, a da je tražila najvažnije funkcije u takozvabnim ministarstvima sile. Između ostalog biće promena i u MUP-u. Traže mesto načelnika Uprave kriminalističke policije i direktora policije.

Mogući kandidati:
1. Dragan Marković, državni sekretar, koji se kao kadar PUPS-a pominje i kao mogući zamenik direktora BIA.
2. Miloš Oparnica, načelnik Sektora unutrašnje kontrole
3. Milan Dimitrijević, načelnik Uprave za međunarodnu policijsku saradnju u MUP-u Srbije.

Aktuelnom direktoru Veljoviću sprema se penzija. Služio je Koštunici, pa Dačiću i sad je vreme da dođe neko drugi. Da li će biti stari ili novi?

Ministar i premijer Ivica Dačić najavio je raspisivanje konkursa za direktora policije, koji će najverovatnije biti usvojen ove nedelje. Jedan od uslova za direktora je i 15 godina rada na policijskim poslovima.

Ko bi mogao da nasledi sadašnjeg direktora Milorada Veljovića?

Trenutno je, piše Blic, u opciji nekoliko kandidata za njegovog naslednika, od Dragana Markovića, državnog sekretara, koji se kao kadar PUPS-a pominje i kao mogući zamenik direktora BIA, do nekoliko uticajnih pripadnika MUP-a, koji nisu bliski nijednoj političkoj partiji. Među njima se pominju Miloš Oparnica, načelnik Sektora unutrašnje kontrole i Milan Dimitrijević, načelnik Uprave za međunarodnu policijsku saradnju u MUP-u Srbije.

Pogledajte još