Trijumfalni povratak Lejkersa u Boston

BEOGRAD, 6. februara 2009. (Beta) - Košarkaši LA Lejkersa pobedili su u gostima aktuelnog šampiona NBA lige Boston sa 110:109, posle velike borbe i produžetka.

Lamar Odom doneo je pobedu Lejkersima sa dva pogođena penala 16 sekundi pre kraja, čime je njegov tim zabeležio 40. trijumf u sezoni.

Ovo je bilo prvo gostovanje tima iz Kalifornije Bostonu od velikog finala prošle godine, kada su Seltiksi slavili 131:92 u odlučujućoj utakmici.

Boston je imao poslednji napad, a Rej Alen je pokušao da šutira, ali se našao na podu i posle je tražio faul, koga nije bilo. Ovim porazom prekinuta je serija Seltiksa od 12 uzastopnih pobeda.

Najefikasniji igrač na meču bio je Kobi Brajant sa 26 poena, dok je Pau Gasol postigao 23. Boston je predvodio Alen sa 22 poena, dok je Pol Pirs postigao 21 poen, uz osam skokova.

Juta je na svom terenu pobedila Dalas 115:87. Džez je do trijumfa predvodio Deron Vilijams sa 34 poena i 12 asistencija. Najefikasniji u Dalasu bio je Džoš Hauard sa 18 poena, dok je Dirk Novicki postigao 14. 

Filadelfija je kod kuće pobedila Indijanu sa 99:94. Samjuel Dalembert završio je utakmicu sa 18 poena i 20 skokova, a i Andre Miler i Andre Igudala takođe su imali "dabl-dabl" učinak.

Siksersi su pobedili samo šest sati pošto su saznali da krilni centar Elton Brend neće igrati do kraja sezone zbog povrede ramena. Miler je završio utakmicu sa 13 poena i 12 asistencija, dok je Igudala imao 20 poena i 11 asistencija 

 

Pogledajte još