Bir fest od 14. do 19. avgusta

BEOGRAD, 7. avgusta 2012. (Beta) - Ovogodišnji Beogradski festival piva Bir fest biće održan od 14. do 19. avgusta u parku Ušće, a organizatori i policija najavili su pojačano obezbedjenje da se ne bi ponovio incident od prošle godine, kada je u tuči nožem i "bokserom" povredjeno devet posetilaca.

"Angažovaćemo dovoljan broj policajaca, veći nego prethodne godine, posetioci će prolaziti kontra-diverzionu zaštitu i angažovaćemo i vodiče sa psima, konjicu i rečnu policiju na Dunavu", rekao je u utorak zamenik načelnika beogradske policije Nikola Laketić na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu.

Laketić je odbio da odgovori na pitanje o broju angažovanih policajaca i naveo da će posetioci biti pregledani ili prolazom kroz vrata sa detektorom ili će ih redari i policajci pregledati ručnim detektorima.

Dodao je da su organizatori prijavili prisustvo izmedju 70.000 i 130.000 posetilaca.

Organizatori su obezbedjenje poverili firmi Sektra konsalting funkcionera Srpske napredne stranke Gorana Radosavljevića Gurija, koji je rekao da će njegova firma angažovati 300 redara.

Član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović iz Demokratske stranke rekao je da će jedna od mera obezbedjenja biti i skraćenje vremena do kojeg će trajati festivalske večeri, i pozvao sve Beogradjane da dodju na festival i dobro se provedu.

Bir fest će u organizaciji Beogradske kulturne mreže ove godine biti održan 10. put, a posetioci će posle besplatnog ulaza moći da piju više desetina različitih piva.

Pogledajte još