Telekom pomaže Univerzijadu sa 20 miliona dinara

BEOGRAD, 6. februara 2009. (Beta-Fone (old_image)) - Generalni direktori Univerzijade Zoran Jovanović i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Branko Radujko potpisali su u Beogradu Protokol o saradnji koji predviđa donaciju "Telekoma" od 20 miliona dinara za organizaciju tog sportskog događaja.

Na konferenciji u Vladi Srbije nakon potpisivanja protokola, Jovanović je zahvalio Telekomu na donaciji i pomoći i ocenio da ta podrška znači "sigurnost da će sve proteći u redu" u organizaciji Univerzijede 2009 u Beogradu.

"Od prvog sastanka s Radujkom izražena je bezrezervna podrška "Telekoma" projektu Univerzijada i to je bila ona doza optimizma koja je neophodna. Kada jedna kompanija kao što je "Telekom" podržava najveći sportski projekat, to znači mnogo više od uspešne saradnje, to znači sigurnost da će sve proteći u najboljem redu", rekao je Jovanović.

On je ocenio da bez podrške "Telekoma" ne bi bilo beogradske Univerzijade.

Jovanović je rekao da radovi na izgradnji objekata u Inđiji, Zrenjaninu i Smederevu i na sanaciji objekata u ostalim gradovima koji će biti korišćeni na Univerzijadi, idu po planu i da su budžetska sredstva za to obezbeđena.

Generalni direktor "Telekoma" je izrazio opredeljenje svoje firme da, uprkos restriktivnom budžetu za 2009, nastavi da pomaže sve značajne društvene događaje u Srbiji.

Branko Radujko je takođe ocenio da će pomoć koja će biti pružena Univerzijadi doneti i značajan marketinški nastup "Telekomu".

On je rekao da je počeo značajan projekat unapređenja telekomunikacione infrastrukture u Beogradu za potrebe Univerzijade i kao primer naveo da je izgrađeno više od 40 odsto optičke mreže u Univerzitetskom selu, kao i da su montirane bazne stanice mobilne telefonije u naselju gde će biti smešteni sportisti.

"Mi smo i pre potpisivanja ugovora krenuli da radimo. Nije ni bio neophodan dogovor jer je bilo potpuno jasno da "Telekom" treba da se uključi u projekat", rekao je Radujko i dodao da u Srbiji ove godine neće biti interesantijeng i značajnijeg događaja od Univerzijade. (old_image)

Potpredsednik Vlade Srbije i predsedavajući Organizacionog komiteta Univerzijade Božidar Đelić rekao je da će predstojeće takmičenje biti najznačajniji sportski događaj ove godine u svetu i prvi istinski globalni događaj u Srbiji ove decenije.

On je podsetio da će Srbiju za vreme Univerzijade posetiti oko 9.000 sportista i još toliki broj članova delegacija i novinara.

Đelić je rekao da će Univerzijada biti i velika privredna razvojna šansa za domaća preduzeća jer će biti organizovane javne nabavke ukupne vrednosti 2,5 milijardi dinara, ali i zbog toga što će firme iz Srbije moći da se predstave celom svetu zahvaljujući činjenici da će na takmičenju učestvovati predstavnici 170 zemalja.

Jubilarna 25. letnja Univerzijada biće održana u Srbiji od 1. do 12. jula. Učestvovaće oko 9.000 sportista iz 170 zemalja koji će se, u 50 sportskih objekata, takmičiti u 15 sportova i 203 discipline.

Pogledajte još