Katrin Cetel trijumfovala u super kombinaciji

VAL D' IZER, 6. februara 2009. (Beta-AP) - Austrijska skijašica Katrin Cetel trijumfovala je u super kombinaciji na Svetskom prvenstvu.

Takmičenje u super kombinaciji sastoji se od po jedne vožnje u spustu i slalomu.

Cetel je trijumfovala rezultatom od dva minuta, 20 sekundi i 13 stotinki, dok je Švajcarkinja Lara Gut osvojila drugo mesto za 0,56 sekundi zaostatka. Austrijanka Elizabet Gečel treća je prošla kroz cilj sa 0,88 sekundi zaostatka.

Vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa skijašica SAD Lindzi Von, koja je bila vodeća posle prve vožnje, diskvalifikovana je jer je u drugoj vožnji, u slalomu, promašila kapiju.

Ona je posle druge vožnje bila spremna za dodelu srebrne medalje, ali su je sudije, ipak, diskvalifikovale posle odgledanog snimka.

"Osećala sam se sjajno ove nedelje, ali ovakve stvari ne mogu lako da prihvatim. Bila sam zbunjena i frustrirana. U slalomu je sve moguće. Ali, ima još takmičenja na kojima mogu da trijumfujem", rekla je Von i dodala da je njena ekipa pregledala snimak i da se neće žaliti na odluku sudija.

Šveđanka Anja Person, koja je branila titulu u super kombinaciji, nije završila trku jer je promašila kapiju u spustu. Ona, takođe, nije završila trku u super veleslalomu u utorak, na kojoj je trijumfovala Von.

"Mislim da me na Svetskim prvenstvima prati loša sreća", rekla je Person.

Nemačka skijašica Marija Riš trku je završila na četvrtom mestu, nakon što je imala problema u slalomu.

Pogledajte još