Najčešće laži pri online upoznavanju

Podaci govore da su muškarci daleko neiskreniji od žena pri predstavljanju u virtuelnom svetu. Oko 40 odsto njih laže kako zarađuju više nego što je to istina, dok to isto čini 33 odsto žena, otkriva novo istraživanje. Laganje na internetu naročito je prisutno na stranicama za upoznavanje i dogovaranje izlaska, a najčešće se laže o visini, težini i godinama.

Istraživanje pokazuje da žene najviše lažu o svom fizičkom izgledu, pokušavajući da se predstave kao vitkije, zategnutije i privlačnije. I muškarci često zaobilaze istinu o svom fizičkom izgledu, međutim mnogo češće lažu o svom poslu i obrazovanju, pokušavajući da ostave utisak sposobnijih i uticajnijih. Ono što je zajedničko pripadnicima oba pola su laži o društvenom životu. I muškarci i žene često govore neistine o krugovima u kojima se kreću i ljudima koje poznaju.

Istraživači napominju da većina ljudi veruje u ono što mu sagovornik kaže o sebi putem interneta. Međutim, kada dođe do stvarnog upoznavanju nastupe razočarenja, pa prvi susret obično bude i poslednji.

Izvor: Lepota&Zdravlje

Pogledajte još