Srbija preko Australije do polufinala

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Živko Gocić i Andrija Prlainović. Za Australiju po dva gola postigli su Riči Kembel i Džejmi Bedsvot.

Srbija je sa dva gola Gocića dobro počela meč i delovalo je da će odigrati još jednu rutinsku utakmicu. Vaterpolisti Australije su, medjutim, uzvratili i sa tri gola, koje su postigli Tomas Volan, Džejmi Bedsvort i Ris Hauden, preokrenuli rezultat.

U toj deonici srpski vaterpolisti su četiri puta u napadu imali igrača više, ali su to uspeli da iskoriste samo jednom.

Glavni problem srpskih vaterpolista iz prve četvrtine - slaba realizacija sa igračem više, nastavio se i u drugoj deonici. Australija je postigla četvrti gol preko Tima Klelanda, a vrlo brzo Bidsvort je povisio na 5:2.

Filip Filipović uspeo je da smanji na 3:5, a to je bio prvi gol za srpsku reprezentaciju posle više od pet minuta igra. Riči Kembel ubrzo je ponovo vratio tri gola prednosti za Australiju.

Filipović koji je u toj deonici bio jedini raspoloženi srpski reprezentativac, ponovo je uspeo da smanji na 4:6, ali je Kembel ponovo bio siguran i posle samo nekoliko minuta vratio tri gola prednosti Australiji, koja je drugu četvrtinu dobila sa 4:2.

U trećoj četvrtini selektor Dejan Udovičić napravio je izmenu golmana, tako da je umesto Slobodana Sora na gol stao Gojko Pijetlović. To se pokazalo kao dobar potez. U toj deonici povela je Srbija golom Vanje Udovičića, ali je uzvratio Bili Miler.

Nešto kasnije Andrija Prlainović postigao je prvi gol na utakmici i smanjio rezultat na 6:8. To je bila i prva deonica koju je Srbija dobila od početka utakmice, rezultatom 2:1.

Četvrta četvrtina bila je odlučujuća i u njoj su srpski vaterpolisti pokazali šampionsku igru. Počelo golom Duška Pijetlovića, a nešto kasnije Andrija Prlainović svojim drugim golom na meču uspeo je izjednači rezultat. Srpska reprezentacija je u toj četvrtini mnogo bolje igrala odbranu nego u prethodnom delu meča.

Srbija je uspela da povede trećim golom Filipovića, prvi put posle početnog vodjstva u prvoj četvrtini. Snažna odbrana odrazila se i na veći broj isključenja, tako da je kapiten Vanja Udovičić zbog tri isključenja završio utakmicu.

Pobedu je potvrdio Milan Aleksić golom iz daljine i doneo Srbiji nedostižnu prednost od 10:8. Isti igrač odlično je odigrao odbranu u sledećem napadu Australije, tako da je Srbija uspela da sačuva prednost.

Milan Aleksić potrudio se da otkloni sve nedoumice i golom na minut i 20 do kraja doneo tri gola prednosti Srbiji.

Srpski vaterpolisti su, ukupno gledano, na svom nivo u odigrali samo poslednje dve četvrtine, ali to je ovoga puta bilo dovoljno da ukupnim rezultatom 11:8 obezbede polufinale na OI u Londonu.

Srbija će u polufinalu, koje je na programu u petak, igrati protiv pobednika četvrtfinalnog susreta između Italije i Mađarske.

Beta

Pogledajte još