Partizan preko Egera do četvrtfinala

BEOGRAD, 7. februara 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana plasirali su se u četvrtfinale Evrolige, pošto su u Beogradu pobedili Eger sa 11:9 (2:2, 3:0, 3:2, 3:5) u četvrtom kolu takmičenja.
Najefikasniji u Partizanu bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, dok je tri postigao Filip Filipović. Eger su predvodili Atila Baranji i Žolt Varga.

Partizan je poveo golom Prlainovića, ali je Eger preokrenuo golovima Čabe Kiša, da bi Vladimir Vujasinović doneo izjednačenje u završnici prve četvrtine. "Crno-beli" su u drugoj četvrtini
odigrali kako su nameravali, sjajnom odbranom kontrolisali igru i poveli sa 5:2.

Eger se, međutim, početkom treće četvrtine približio na gol zaostatka pomoću dva gola Žolta Varge, ali je Partizan uzvratio sa tri vezana gola i povratio sigurnu prednost.

Varga je u poslednjoj deonici smanjio na 8:5, a Filipović povećao na 9:5. Onda su Baranji, Adam Deker i Balaz Niki priveli Eger na samo gol zaostatka. Dva minuta pre kraja, Prlainović je vratio dva gola, a Jugoslav Vasović sa pola terena povisio na 11:8, čime je tim obezbedio pobedu.

Do kraja takmičenja ostala su dva kola. Partizan u sledećem dočekuje Vašaš, a onda gostuje Marselju.

Trener Partizana Dejan Udovičić rekao da je najveći problem njegovog tima to što nema dovoljno jakih utakmica, što je bilo vidljivo večeras.

"Videlo se večeras da je Eger odlična ekipa, ali i da nam fale jake utakmice. Morali smo da pobedimo i bili smo pod velikim pritiskom zbog toga. Najvažnije je da smo se plasirali u četvrtfinale. Sada se okrećemo prvenstvu Srbije i utakmici sa Vašašom", rekao je on.

Najbolji strelac Andrija Prlainović rekao je da je njegov tim pravio greške početkom treće i četvrte četvrtine.

"Utakmica je bila teška, kao i prethodne u Evroligi. Pravili smo mnogo grešaka početkom treće i četvrte četvrtine i one su nas koštale visokog vođstva. Najzadovoljniji sam, ipak, zbog pobede, jer smo sada među osam najboljih u Evropi. Želimo još dve pobede do kraja", rekao je on.

Pogledajte još