Vermezović: Nije moglo bolje protiv ovakvog protivnika

Partizan je u revašu izgubio u Beogradu sa 0:1, a istim rezultatom poražen je i pre nedelju dana na Kipru.

"Nije se moglo bolje protiv ovakvog protivnika. Treba biti realan, mi nismo izgubili od Kiprana već od legionarske ekipe u kojoj svi znaju da igraju fudbal. Svaki igrač AEL-a bi imao mesto u bilo kojoj srpskoj ekipi. Kipar je nekada služio za nabijanje gol razlike, sad su se vremena promenila. Fudbal je otišao napred, a mi smo ostali tu gde jesmo"
, rekao je Vermezović posle utakmice na stadionu Partizana.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - AEL 0:1

Vermezović je kazao da odavno nije video fizički superiorniju ekipu u odnosu na protivnika, kao što su to bili igrači AEL-a u odnosu na njegove fudbalere.

"Odavno nisam video da je jedna ekipa fizički toliko superiornija u odnosu na drugu. Fudbaleri AEL-a su prave atlete i znaju da igraju fudbal. Moji momci su dali onoliko koliko su u ovom trenutku mogli. Možda su neki mogli i više... Ne treba biti surov prema njima, mladi su, znam da su hteli i dali maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Nekoliko igrača je do juče igralo u drugom timu, oni su budućnost. To nije u ovom trenutku za neki veći domet", kazao je Vermezović.

On je rekao da je u drugom poluvremenu zamenio Stefana Babovića jer je video da je vezista "od samog početka utakmice iritirao navijače".

"Ja nisam čovek na kojeg navijači mogu da utiču na promenu. Na Stefanovu igru ne utiču navijači, on nije zaslužio zvižduke. O ukusima ne treba raspravljati. On u drugom poluvremenu nije bio spreman da nastavi utakmicu i zbog toga sam ga zamenio. Ne treba iritirati navijače, ali treba naći najbolje rešenje, to je sigurno"
, kazao je Vermezović.

Trener crno-belih je istakao da se njegov klub okreće Super ligi Srbije koja je, kako je rekao, prioritet, ali i da će tražiti šansu u Ligi Evropa.

"Okrećemo se meču sa BSK-om, jer je prvenstvo za nas prioritet, a tražićemo šansu za Ligu Evropa pa ćemo videti", rekao je Vermezović.

Fudbaleri Partizana sezonu u Super ligi počinju u subotu, kada u 20.00 dočekuju BSK iz Borče.

Beta

Pogledajte još