Sela u opštini Bujanovac mesec dana bez vode

BUJANOVAC, 9. avgusta 2012. (Beta) - Vodom se snabdevaju isključivo cisternama JP Komunalac koji je predvideo količinu vode od jedne tone za dva domaćinstva mesečno, izjavio je  predsednik mesne zajednice Jablanica Novica Nastasijević.

Nastasijević je za agenciju Beta izjavio da su bez vode od početka jula sela Jablanica, Gornji i Donji Starac, a da je najteže porodicama s decom kojima treba najviše vode, koja takodje spadaju u režim da dve porodice mesečno dele jednu cisternu.

"Kada cisterna dodje u selo vodu istočimo u kućne rezervoare koliko ih ko ima, odakle je posle koristimo. To je voda i za piće i za pranje i kupanje. Osim iz cisterne celog leta nemamo druge vode za piće, jer se najbliže prodavnice nalaze u selu Klenike koje je udaljeno desetak kilometara", kazao je Nastasijević.

On je naveo da je muka stanovnika sela u podnožju planine Kozjak i u tome što su od autobuske linije koja je manastir Prohor Pčinjski spajala s Vranjem, koja zimi zbog velikog snega u januaru i februaru uopšte nije radila, ostala samo dva polaska, u 6.30 i u 18.00.

Pogledajte još