FEST zatvara "Tamo i ovde"

Dok će otvaranje obeležiti jedan strani hit - film Stivena Daldrija "Čitač" sa višestruko nagrađivanom Kejt Vinslet u glavnoj ulozi, zatvaranje 37. FEST-a ostaće zapamćeno po premijeri debitantskog filma Darka Lungulova "Tamo i ovde", koji se dešava u Srbiji, ali i u Njujorku. 

- Veoma sam srećan i počastvovan što će moj film zatvoriti ovogodišnji FEST. Mislim da je to pravo mesto da “Tamo i ovde” počne svoj život, jer je Beograd jedan od glavnih junaka u ovoj priči. Za mene je FEST poseban festival, jer sam tu gledao filmove koji su me oblikovali. Drago mi je što će beogradska publika biti prva koja će videti ovaj film i što ćemo se na ovaj način zahvaliti svima na podršci koju su nam dali - kaže debitant Lungulov. 

Ova filmska priča prati i ukršta živote njujorškog saksofoniste i srpskog emigranta, povezujući njihove, i sudbine njima dragih ljudi, na relaciji Beograd - Njujork. 

Nakon projekcije, beogradskoj publici će se pokloniti autorska i glumačka ekipa: Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Feđa Stojanović, Goran Radaković, Jelena Mrđa, ali i glavni glumac filma - američka zvezda Dejvid Tornton, poznat po ulozi u seriji "Law & Order". 

O svom povratku u Beograd, Tornton kaže sledeće:

- Zaista se radujem ponovnom dolasku u Beograd. Srećan sam što ću se ponovo sresti sa mojim prijateljima, uživati u vašoj hrani, koja mi je često nedostajala i naravno popiti dva-tri piva. Takođe, velika mi je čast što će baš naš film zatvoriti FEST. Nadam se da će publika uživati u filmu barem onoliko koliko sam ja uživao radeći ga. Jedino mi je žao što moj sin i supruga neće moći biti sa mnom.

U ovoj drami, koja je nastala u srpsko-američko-nemačkoj koprodukciji, pored Dejvida Torntona, jednu od uloga tumači i njegova supruga, poznata pop pevačica Sindi Loper, koja je za film napisala i jednu pesmu. Njen dolazak možemo očekivati na jesen, kada je planirano prikazivanje filma u beogradskim biskopima. 

Inače, za grafička rešenja u ovom ostvarenju bio je zadužen poznati dizajner Mirko Ilić. Poledajte sledeći klip...

 

 

 

Pogledajte još