Zvezda posle penala pobedila Omoniju

Posle 90 minuta meča u Nikoziji nije bilo golova, kao ni nedelju dana ranije u Beogradu.

Žreb za 4. kolo kvalifikacija je sutra.

Prvi penal šutirao je Miloš Dimitrijević i pogodio za vođstvo Zvezde. Precizni za crveno-bele bili su još Luka Milivojević, Nikola Maksimović, Luka Milunović, Filip Mladenović, Srđan Mijailović dok je šut Filipa Kasalice u trećoj seriji odbranio golman Džoni Leoni.

Za Omoniju je prvi pogodio Andre Alveš, a potom Fredi dos Santos, Demetris Hristofi, Bruno Agiar, Antoni Skaramocilo. U trećoj seriji Boban Bajković je odbranio šut Sava Pavićevića i u šestoj Danijelsona.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda - Omonija 6:5

Igrači Zvezde igrali su veoma borbeno, ali u pojedinim momentima i previše pošto su dobili šest žutih kartona, u prvom poluvremenu čak četiri.

Na početku drugog dela utakmice Zvezda je stvorila nekoliko dobrih prilika za gol, dok su u finišu i produžecima Kiprani imali inicijativu.

Najbolja šansa za Beograđane bila je u 76. minutu, kada je Filip Kasalica posle kontranapada šutirao sa 16 metara, ali neprecizno. U toj akciji učestvovao je i Darko Lazović, koji je očekivao dodavanje saigrača, međutim, Kasalica se odlučio da sve sam završi.

Odličnu priliku za gol imao je i Evandro u prvom produžetku, ali je iz trka glavom šutirao pored gola sa oko 10 metara.

Omonija je u 33. minutu mogla da povede posle udarca Andreasa Avrama, koji se našao sam pred golom gostiju posle slobodnog udarca za njegov tim na levoj strani, ali je odličnom intervencijom Boban Bajković odbranio udarac sa 11 metara.

Prethodno je, u 31. minutu, Luka Milivojević brzo izveo prekid i stvorio šansu Darku Lazoviću, koji je šutirao iz trka ali malo pored stative.

Drugo poluvreme počelo je napadom Zvezde i šansom za Kasalicu, ali je on posle brzog utrčavanja u kazneni prostor domaćeg tima šutirao pored bliže stative iskosa sa desne strane.

Ubrzo posle toga Kasalica je imao novu priliku, nakon kornera, a njegov udarac glavom opet je bio neprecizan. Samo minut kasnije u šansi se našao i Lazović, čiji je šut sa oko 10 metara iskosa po desnoj strani uspeo da skrene u korner golman Omonije.

Posle tih uzbuđenja opao je tempo igre sve do finiša meča. Omonija je nekoliko puta prišla blizu gostujućeg gola, međutim, bez dobre realizacije akcija.

Domaći tim, međutim, imao je odličnu priliku da reši utakmicu u svoju korist u poslednjem minutu, ali je oštar šut Demetrisa Hristofija odbranio Bajković.

Produžeci su protekli u pažljivoj igri oba tima, bez mnogo rizika.

Utakmici na stadionu GSP u Nikoziji prisustvovalo je oko 15.000 gledalaca, od kojih su njih 150 bili navijači Zvezde.

Sudija iz Švedske Mikael Lerjus dva puta je, u 23. i 71. minutu, na kratko prekinuo utakmicu kako bi se igrači oba tima osvežili zbog velike vrućine u Nikoziji.

Beta

Pogledajte još