Zvezda želi prekid dominacije Partizana

"Večiti" rivali nisu bili previše aktivni u letnjem prelaznom roku, pre svega zbog neodostatka novca prouzrokovanim činjenicom da nisu uspeli da prodaju svoje najbolje igrače.

Partizan je, zasad, zadržao Nemanju Tomića i Meda Kamaru, za koje se pričalo da su najbliži odlasku, dok je Crvena zvezda produžila ugovor sa Darkom Lazovićem. Crno-beli su pre par dana poraženi od kiparskog AEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a duel prvog kola Superlige sa BSK-om ipak ne bi trebalo da im predstavlja ozbiljniji problem.

Ekipa Roberta Prosinečkog u prvom kolu trebalo je u nedelju da gostuje Javoru u Ivanjici, ali je taj meč odložen zbog subotnjeg koncerta Svetlane Ražnatović na festivalu u obližnjoj Guči. Policija je procenila da ne mogu u razmaku od 24 sata da garantuje bezbednost na dva tako velika događaja, zbog čega se još ne zna tačan datum odigravanja duela Javor - Crvena zvezda.

Crveno-beli će u novo prvenstvu ući na krilima eliminacije kiparske Omonije i ulaska u baraž za Ligu Evrope.

Novosadska Vojvodina je u prelaznom roku u najvećoj meri sačuvala tim, a u prvom kolu ih kod kuće očekuje duel sa Smederevom. Novosađani će, takođe, pokušati na startu lige da izvade "fleku" iz Evrope, gde su poraženi u dvomeču sa bečkim Rapidom.

Ove sezone u najjače fudbalsko društvo se, posle dosta vremena, vratio niški Radnički. Nišlije su dovele nekoliko pojačanja, a čini se da je jedan od njihovih najjačih aduta renovirani stadion Čair gde se očekuje dobre posete.

Ekipa Radničkog će u prvom kolu gostovati Novom Pazaru koji je prošle sezone debitovao u elitnom društvu. Pored Nišlija, novajlija u Superligi biće ekipa Donjeg Srema iz Pećinaca. Njihov stadion trenutno ne ispunjava superligaške kriterijume, pa će Donji Srem kao domaćin igrati na novosadskom Karađorđu. Fudbalere Donjeg Srema u prvom kolu očekuje gostovanje OFK Beogradu na Karaburmi, gde će, zbog lošeg stanja stadiona, samo jedna tribina biti otvorena za gledaoce.

Ekipa Jagodine prošle sezone izborila je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a uprava kluba istakla je da želi da se ponovi taj rezultat. Jagodinci u prvom kolu dočekuju kulski Hajduk. Beogradski Rad, koji takođe ima problema sa svojim stadionom na Banjici, u prvom kolu dočekaće kragujevački Radnički, dok će Sloboda u Užicu ugostiti subotički Spartak.

Parovi prvog kola Superlige:

Danas: Rad - Radnički Kragujevac (17.30)

Jagodina - Hajduk (17.30)

OFK Beograd - Donji Srem (17.30)

Partizan - BSK (20)

Sloboda - Spartak ZV (17.30)

Javor - C. Zvezda (odloženo)

Novi Pazar - Radnički Niš (17.30)

U nedelju: Vojvodina - Smederevo (18.30)

(Tanjug)

Pogledajte još