fbpx

Ostrvo DJiljo turistička atrakcija

OSTVO DJILJO, 10. avgusta 2012. (Beta-AFP) - Ostrvo pored kojeg je u januaru ove godine potonuo nov, luksuzni brod "Kosta Konkordija" postalo je turistička atrakcija, za koju treba izdvojiti desetak evra.

To je cena povratne karte iz luke Porto Santo Stefano do toskanskog ostrva DJiljo, pokraj kojeg na boku leži 114.000 tona teška olupina broda za krstarenje koji se nasukao i prevrnuo 13. januara. U nesreći je poginulo 32 ljudi.

"Ostrvo sada svakako privlači više ljudi, pošto nažalost, nesreće privlači više nego lepe stvari", primetila je 23-godišnja studentkinja Danijela koja je na ostrvo krenula sa momkom.

Brod "Kosta Konkordija", na kojem je bilo 4.229 putnika i posade, potonuo je kada je zbog nepažnje posade punom brzinom prišao obali gde ga je rasparao greben u plićaku. Posada ga je potom nasukala na ostrvo Djiljo, da ne potone, ali brod se tu prevrnuo.

Gradonačelnik Djilja najavio je da bi olupina trebalo da bude uklonjena iduće godine. Jedan od najvećih brodova sveta će najpre biti uspravljen i zakrpljen, a potom će u rezalište i na otpad.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.