Politički angažman kao preporuka

BEOGRAD, 10. avgusta 2012. (Beta) - Mladi u Srbiji politički angažman shvataju kao bolju preporuku za posao od desetki u indeksu, a od ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji 50 odsto su upravo mladi, rečeno je u petak u Beogradu na Panel diskusiji pod nazivom "Koliko vrede mladi (u) Srbiji?".

Mladi su razočarani u institucije i državne organe, ali i apatični i nespremni da preuzmu odgovornost za poboljšanje sopstvenog položaja, a preko angažmana u strankama vide šansu za zaposlenje i redovnu platu, rezultati su istraživanja predstavljenog na toj panel diskusiji povodom Medjunarodnog dana mladih, 12. avgusta.

Predstavnica Ministarstva omladine i sporta Vesna Vidojević kazala je na tom skupu da su usvojena sva strateška dokumenta vezana za mlade u Srbiji.

"Kad je osnovano Ministarstvo za omladinu i sport 2007. godine bili smo jedini u regionu bez Nacionalne strategije za mlade i usvojili je 2008. godine. Danas imamo sva strateška dokumenta u toj oblasti i uspostavljeni su temelji, ali ima još dosta posla", navela je Vidojević.

Ona je dodala i da u Srbiji trenutno postoje 133 kancelarije za mlade i 104 lokalna saveta za mlade.

Pogledajte još