Voće je moćno, samo ako se jede na prvi način

Voće, prema savetima dr Oza, ne treba jesti posle obroka, već na prazan želudac.

Stručnjaci upozoravaju da ako, na primer, pojedete dva parčeta hleba, a zatim komad voća, da voće neće moći od hleba da pravovremeno dospe u želudac. U međuvremenu, celi obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt s hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa se takva hrana počinje kvariti. Zato dolazi i do nadutosti i gasova.
Izuzetak od ovog pravila su narandže i limun, jer su oni već kiseli.

Sok od jabuke ili jabuka?

Ako se opredelite za sok pijte samo sok od svežeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti topao sok ni jesti kuvano voće, jer tada ne dobijate njegove hranjive tvari. Kuvanjem uništavate sve vitamine.

Jedenje celog ploda je, ipak, bolje nego pijenje soka. U svakom slučaju voće i pravi voćni sok su pravi način da očistite svoje telo od toksina i da izgledate svežije.

(old_image)

Moć voća

Kivi - mali ali moćni, izvor kalijuma, magnezijuma, vitamina E i vlakana. Ima dvostruko više C vitamina nego narandža.

Jabuka - povećava aktivno delovanje vitamina C, čime smanjuje rizik od raka debelog creva, srčani i moždani udar.

Jagoda - ima veliku antioksidantnu moć i štiti organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih sudova i slobodnih radikala.

Narandža - štiti od prehlade, snižava holesterol, sprečava i rastvara bubrežni kamen i smanjuje rizik raka na debelom crevu.

Lubenica - najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a puna je glutationa, koji pomaže i pojačava imunitet. Lubenica je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalaze vitamin C i Kalijum.

Pogledajte još