Mihajlović saopštio spisak reprezentativaca

Utakmica između Srbije i Irske igraće se u sredu, 15. avgusta u 20.45 na stadionu beogradske Crvene zvezde, a reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u 13.00 u Staroj Pazovi.

"Ovo nam je poslednja proba pred početak kvalifikacija (za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014). Pozvao sam dvojicu novih igrača u odnosu na prošle mečeve, (Vladimira) Stojkovića i (Miloša) Ninkovića, a računao sam i na Miralema Sulejmanija, ali je procena ljudi iz Ajaksa da je još rano da ga opterećujemo posle dugačke pauze zbog povrede", rekao je Mihajlović, a preneo Info centar.

Selektor je istakao da je problem srpske reprezentacije u napadu.

"U špicu imamo samo (Dejana) Lekića, tako da može da se dogodi da igramo bez isturenog napadača. Vrata reprezentacije nisu zatvorena (Nikoli) Žigiću i (Milanu) Jovanoviću, ali oni moraju pre svega da se nametnu golovima u svojim klubovima", istakao je Mihajlović.

On je dodao da trenutno ima "13 do 15 igrača koji su okosnica tima", ali da će "u zavisnosti od rivala" dodavati nova imena na spisak.

"Cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ukoliko ne uspemo, krivica je moja. Ako uspemo, zasluge su igrača i Fudbalskog saveza Srbije", kazao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da će od igrača uvek tražiti da pruže svoj maksimum za nacionalni tim.

"Neka se ugledaju na vaterpoliste. U svetskom su vrhu između ostalog i zato što na svakoj utakmici pružaju maksimum. Samo tako može da se dođe do uspeha", rekao je on.

Na spisku za prijateljski meč sa Irskom nalaze se golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija);

odbrambeni igrači: Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Milan Biševac (Pari Sen Žermen), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić (Fiorentina), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester siti);

igrači sredine terena: Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Dušan Tadić (Tvente), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Đuričić (Herenven);

napadači: Dejan Lekić (Genčlerbirligi) i Lazar Marković (Partizan).

Beta

Pogledajte još